Gajet Elektronik

  • 1 pelajar, 1 gajet.
  • Khas untuk pelajar Diploma Seni Kulinari dan Diploma Pengurusan Perniagaan.

J1:      Gajet akan diberikan selepas mendaftar semester pertama.

J2:           TIDAK BOLEH.

J3:    TIDAK PERLU, tetapi pelajar dikehendaki untuk membayar kadar penalti yang telah dipersetujui oleh pelajar dan pihak kolej semasa penerimaan gajet tersebut.

J4:    Gajet akan diberikan secara “First Come First Serve” untuk 20 PELAJAR PERTAMA yang mendaftar ke Diploma Seni Kulinari dan Diploma Pengajian Perniagaan.  

Kos Pengangkutan Percuma

  • Kecuali pelajar dalam Zon Kuching (Sematan, Lundu, Kuching & Serian)
  • Khas untuk semua pelajar baru KECUALI pelajar Diploma Pengurusan Hotel dan Certificate in Regional Specific Tourist Guide (RSTG)

J1: TIDAK. Kos pengangkutan hanya untuk pelajar sahaja.

J2: TIDAK. Perbelanjaan peribadi adalah atas tanggungan pelajar sendiri.

J3:     TIDAK. Tiket pengangkutan akan diberikan kepada semua pelajar di luar zon Kuching  (Sematan, Lundu, Bau dan Serian). Bagi pelajar dari Lawas, Limbang, Sabah dan Semenanjung Malaysia, subsidi kos pengangkutan berjumlah RM150 akan diberikan bagi menampung kos pengangkutan dari kampung halaman.

J4: TIDAK. Pihak kolej hanya menyediakan tiket kapal terbang pada kadar tambang asas sahaja. Perjalanan melalui udara hanya disediakan untuk pelajar dari Limbang, Lawas, Sabah & Semenanjung Malaysia sahaja.

Asrama Percuma

  • Untuk semester pertama sahaja.
  • Khas untuk pelajar Diploma Dalaman SATT, Diploma UiTM & Sijil KECUALI RSTG.

J1:           BOLEH.

J2:    BOLEH. Bergantung kepada kekosongan dan kekerapan pelajar tersebut melibatkan diri dalam aktiviti di kolej dengan kadar sewa sebanyak RM150 sebulan.

Yuran Pendahuluan Pendaftaran

  • Yuran pendahuluan sebanyak RM150 perlu dibayar seminggu sebelum tarikh pendaftaran.
 

J1:   Yuran pendahuluan boleh dibayar melalui kaedah perbankan internet dan deposit tunai di atas nama AKADEMI HOSPITALITI DAN PELANCONGAN SAUJANA di no. akaun 011038-417538 (MAYBANK BHD)